Bart gaat van Brussel naar Londen fietsen voor het goede doel

 Zoals sommigen van jullie al weten zal ik komend weekeinde samen met 20 nederlanders en 180 engelsen zo’n 480km van Brussel naar Londen gaan fietsen om geld op te halen voor Right to Play.

We proberen met z’n allen zo’n € 200.000,- bij elkaar te fietsen. Dit bedrag zal volledig ten goede komen aan projecten in 3e wereldlanden waar met behulp van sport en spel kinderen een betere toekomst gegeven wordt.

Het goede doel:

Right to Play is een organisatie opgericht door oud-schaatser Johan Olav Koss. Hij besloot na een bezoek aan Eritrea zijn prijzengeld van zijn overwinning op de Olympische 1500m in Lillehammer te doneren aan Olympic Aid, en spoorde andere atleten aan dit ook te doen. Uit dit initatief ontstond niet veel later Right to Play en groeide al snel uit tot het Right to Play zoals het nu bestaat, met kantoren in vele westerse landen, en programma’s in 20 landen in Arika, Azië en het Midden-oosten.

Het doel van Right to Play is door middel van sport de ontwikkeling en gezondheid van de jeugd in achtergestelde gebieden te bevorderen.

Dit spreekt mij persoonlijk erg aan, er wordt op een effectieve manier gewerkt aan de ontwikkeling van kinderen, zodat ze zelf bewuster, (sociaal) vaardiger en weerbaarder worden, en op deze manier betere kansen krijgen om zichzelf te ontwikkelen en een goed bestaan op te bouwen.

De inspanning:

Na in anderhalve maand zo’n 700 trainingskilometer gemaakt te hebben op mijn racefiets hoop ik dat mijn conditie/zitvlees en fietsmateriaal klaar is voor de tocht.

De vlaamse wegen zullen niet altijd even comfortabel zijn, zeker omdat er mooie stukken kasseiwegen tussen zitten, waaronder de befaamde ‘Muur van Geraardsbergen’. Desalniettemin kijk ik erg uit naar dit avontuur.

De totale tocht is verdeeld in 3 etappes; Brussel – Brugge, Brugge – Calais en na een boot-overtocht in de ochtend een lange etappe van Dover naar Greenwich park in Londen.

De route:

Sponsoren gezocht:

Deze website is niet alleen om jullie te vertellen over mijn avontuur, maar vooral om een bijdrage te vragen voor Right to Play.

Iedere bijdrage is meer dan welkom, want iedere euro komt ten goede aan Right to Play. De hotels/boottocht en overige kosten worden namelijk door de renners zelf betaald.

Als je mij wilt sponsoren kun je een bedrag overmaken op rekeningnummer 61.31.80.909 tnv Bart Surminski te Utrecht.

Meer informatie:

Voor meer informatie over de tocht en Right to play kun je kijken op www.righttoplay.nl

Alvast hartelijk dank voor jullie bijdrage, mede dankzij jullie zal dit een groot succes worden, en zal ik mij met veel plezier helemaal wezenloos fietsen :)

Met sportieve groet!

Bart Surminski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>